Címlap Közélet Várja a földl...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A pécsi városüzemeltetési társaság karácsony közeledtével megpróbálja megkönnyíteni a fenyőfaválasztást azzal, hogy a földlabdás fát ajánlja a vásárlók figyelmébe, hiszen az ünnepek után a pécsiek ismét felajánlhatják ezeket a fákat a Biokom számára.

A földlabdás fenyőfák örökbefogadását 2020 karácsonya előtt hirdette meg először a cég, így próbálta meghozni a kedvet ahhoz, hogy minél többen válasszanak élő fenyőt az ünnepekre. A földlabdás fának számtalan előnye van, így például friss levegőt termel a környezetünkben, hozzájárul a városi faállomány gyarapításához, és emellett évről évre látható, hogyan cseperedik a tűlevelű.

Akinek azonban nincs területe elültetni a fenyőt, vagy nincs ideje gondoskodni róla a későbbiekben, azok lehetőséget kapnak, hogy örökbe adhassák a földlabdás karácsonyfákat.

A társaság a felajánlásokat 2023. január 1-31. között várja a központi recepcióján, a Siklósi út 52. sz. alatt a nap 24 órájában. Az összegyűjtött fák a Tüskésréti úton található Városi Csemetekertbe kerülnek tavaszig, majd a szakszerű gondozás után Pécs valamelyik zöldfelületén találnak otthonra, ezzel is hozzájárulva a város közterületeinknek díszítéséhez és a levegőminőség javításához.

(Fotó: Biokom)