Címlap Közélet Vasárnap jele...

Vasárnap jelentik be a II. Pécs Pride időpontját!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén is lesz melegfelvonulás Pécsett, emberjogi fesztivállal egybekötve. Nagy siker volt a tavalyi és már akkor megígérték: lesz folytatás.

Amint azt a Pécs Aktuál megtudta, napokon belül bejelentik a szervezők az idénre tervezett II. Pécs Pride időpontját.

Komoly siker és zajos médiajelenlét jellemezte a tavalyi, első vidéki pride-ot, amelyet újabb követ majd ebben az évben is.

„Világszerte március 21-én tartják a faji megkülönböztetés elleni küzdelem nemzetközi napját annak emlékére, hogy 1960-ban a dél-afrikai rendőrség Sharpeville-ben ezen a napon tüzet nyitott és 69 embert ölt meg.

Az antirasszista világnap alkalmából szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy vannak olyan folyamatok a világban, amelyek egyes embercsoportok kitaszítását kezdeményezik”

– fogalmaznak a szervezőka Stop előítéletek! Stop rasszizmus! nevet viselő program eseményfelhívásában.

Mint írják: március 20-án, vasárnap a Nappali ad ugyanis helyet ennek a programnak, ahol lesz felolvasás és megemlékezés Kőszegi Lajos romaholokauszt-túlélő emlékirataiból;

17:20 – 17:25: A II. Freedom of Identity Emberi Jogi Fesztivál és a Pécs Pride 2022. Felvonulás időpontjának bejelentése jön;

majd 17:30 – 19:00 között pedig L. Murányi László A szivárvány árnyékában című könyvének bemutatója. Az eseményen lesz „Kocsmakvíz a rasszizmus és a sztereotípiák ellen” is, azt követően pedig „a Purim alkalmából DJ Kibu szolgáltatja a talpalávalót a MélyPécs sorozat keretein belül”.

Már tavaly is mondták, hogy lesz folytatás

2021-ben, az első vidéki melegfelvonulás és emberjogi fesztivál helyszíne volt Pécs, amely akkora siker volt, hogy már akkor tudni lehetett, lesz folytatás; ebből a szervezők és felszólalók sem csináltak nagy titkot.

Az akkori egész napos eseményről ebben a cikkünkben számoltunk be részletesen, videóval: