Címlap Közélet Vége a diderg...

Vége a didergésnek: indul a távfűtés az érintett pécsi lakásokban!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A pécsi távfűtésért felelős társaság szerint szeptember 28-án, szerdán – tekintettel a meteorológiai előrejelzések szerint várható kedvezőtlen időjárásra – elindítják a fűtésszolgáltatást azon épületekben, ahol a lakóközösségek erről másképpen nem rendelkeznek.

A távhőellátó rendszer szabályozástechnikája követi az időjárás változásait, ha napközben nem indokolt a fűtés, a fűtési berendezések automatikusan leállnak. A lakók saját maguk is, igényeik szerint tudják szabályozni lakásuk belső hőmérsékletét a radiátorszelepek használatával.

A lakóközösségeknek arra is lehetőségük van, hogy egyedileg rendelkezzenek a fűtésszolgáltatás igénybevételéről, a lakóközösség képviselője – a lakók többségének igénye alapján – jelentheti be a cég ügyfélszolgálatán a szolgáltatásra vonatkozó igényeket.

Arra kérik a lakókat, hogy a fűtési rendszer levegősödésének elkerülése érdekében a fűtés beindulásáig tartsák nyitott állásban a radiátorszelepeket.