Címlap Közélet Zugpálinkát k...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A NAV baranyai munkatársai a szerelmesek napján vármegyeszerte ellenőrizték a közterületen árusítóknál a nyugtaadási kötelezettség teljesítését és a foglalkoztatottak bejelentését.

A hatóság tájékoztatása szerint a próbavásárlások virágokra, illetve Valentin-napi ajándékokra irányultak, és örvendetes, hogy az 57 vizsgálatból mindössze 3 esetben állapítottak meg szabálytalanságot a revizorok.

Az egyik, nyugtaadási kötelezettségét nem teljesítő virágos viszont már másodszor követte el ugyanazt a mulasztást, ezért emelt összegű bírságra számíthat.

Ezen a napon gyakran előfordul, hogy a párok vendéglátóhelyeken ünnepelnek, így a NAV ellenőrzési palettájáról sem hiányozhattak az éttermek, presszók, pizzériák.

Egy harkányi vendéglátóhelyen a revizorok kannás és pillepalackos kiszerelésben több liter igazolatlan eredetű házipálinkát, valamint több palack márkás alkoholterméket találtak; az italokat lefoglalták, és jövedéki eljárást indítottak.

A NAV tavaszi akciósorozata a nemzetközi nőnapon, majd anyák napján is folytatódik.