Címlap Közlekedés A pécsi és ba...
Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A pécsi és baranyai vonatközlekedésre is hatással lesz május 12-én, pénteken a Tour de Hongrie kerékpárverseny Kaposvár és Pécs között zajló szakasza. Pénteken a délutáni órákban utazóknak a Budapest–Pécs és a Dombóvár–Komló vonalon hosszabb eljutási idővel kell számolniuk – tájékoztatott a MÁV.

Változások:

  • A Dombóvárról 11:59-kor Gyékényesre induló személyvonat (8204) Taszáron fog várakozni a mezőny elhaladására, Kaposvárra előreláthatólag 15 perc késéssel érkezik meg.
  • Az elvonuló verseny Dombóvár és Pécs között több helyen is érinti a pótlóbuszok útvonalát, a mezőny elhaladásakor közúti zárásokat vezetnek be, ezért egyes buszok kerülő úton, hosszabb menetidővel közlekednek.
  • Érinti a Dombóvárról 12:26-kor Szentlőrincre, Pécsre induló Helikon InterRégió és a 13:54-kor Pécsre induló Mecsek InterCity, valamint a 15:01-kor Komlóra induló személyvonat pótlóbuszait. A Pécsről 12:57-kor és 14:57-kor induló Mecsek InterCity, valamint a 14:14-kor induló Helikon InterRégió pótlóbuszai szintén kerülő útvonalon, hosszabb menetidővel közlekednek. Az érintett komlói pótlóbusz (38616) Magyarhertelend, Kossuth utca helyett Magyarhertelend fürdő autóbuszmegállóban áll meg.

A kerékpárverseny miatt május 13-ig több térségben is korlátozást vezetnek be, amelyek a Volánbusz számos menetrendszerinti járatát érintik. Egyes járatok nem, vagy terelt útvonalon és módosított menetrend szerint közlekednek. Részletes információk a Volánbusz weboldalán érhetők el.

A pécsi autó- és buszközlekedést érintő változásokról alábbi cikkünkből lehet tájékozódni: