Címlap Közlekedés A börtönbe ve...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés és eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki folyamatosan ittas állapotban vezette gépjárművét.

A vádhatóság szerint a férfit az elmúlt két évben három alkalommal is eltiltották ittas és eltiltás hatálya alatti járművezetés bűncselekménye miatt. A bíróságok ezért pénzbüntetésre, illetve a harmadik alkalommal felfüggesztett börtönre ítélték. Minden esetben a közúti járművezetéstől is eltiltották. A férfit azonban mindezek sem tartották vissza attól, hogy ittas állapotban autóba üljön.

A vád szerint a vádlott idén januárban Pécsen autókázott, amikor ellenőrizték a rendőrök, akik megállapították, hogy korábban eltiltották a járművezetéstől , illetve a gépjárművet ittas állapotban vezette.

Mindezekre tekintettel az elkövető cselekménye az ittas állapotban elkövetett járművezetés, valamint a járművezetés eltiltás hatálya alatti bűncselekmény megállapítására alkalmas.

Figyelemmel az elkövető előéletére, az ügyészség vele szemben végrehajtandó szabadságvesztésre tett indítványt.