Címlap Közlekedés Kiderült: már...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Még a tapasztaltabb rendőrök is meglepődtek, amikor kedden megállítottak egy lesötétített ablakú Porsche Cayenne-t az M6-os autópályán, és az ablakot lehúzva kiderült, a sofőrnek nincsenek lábai, két, a fék- és gázpedálra drótozott fadarabbal működteti az autót – számolt be róla lapunk.

Amikor a kollégák elkérték tőle a jogosítványát, elmondta, hogy soha nem volt ilyenje, sőt, jelenleg is eltiltás hatálya alatt vezet – írta posztjában a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A férfi nem most bukott le először, többször is elkapták már a szabálytalanul átalakított autójával.

A Blikknek nyilatkozó férfi egy balesetben veszítette el a lábait, amikor a vasútnál dolgozott.

Harminc éve így vezetek, bár nem volt jogosítványom. Amputáltként nem tudtam megszerezni az engedélyt. A botos módszert az internetről néztem le

– mondta a lapnak.

A rendőrség adatai szerint a 47 éves férfival szemben a legutóbbi eltiltása óta már máshol is indult eljárás, és a korábbi években is számos alkalommal kapták el eltiltás hatálya alatti és engedély nélküli vezetés miatt.