Címlap Közlekedés A piás sofőrö...
Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság folyamatosan ellenőrzi baleset-megelőzési céllal a megengedett legnagyobb sebesség betartását.

A sebességhatár túllépése esetén nő a féktávolság és a járművezetőnek jóval kevesebb ideje marad egy esetleges veszélyhelyzetben a helyes döntés meghozatalára, hiszen ilyenkor nő a reakcióidő alatt megtett út is. További kiemelt baleseti kockázati tényező az ittas vagy bódult állapotban történő vezetés. A szervezet szerint aki ittasan vagy bódult állapotban járművet vezet, hajlamos túlzott kockázatot vállalni és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti, ezért kérjük, hogy amennyiben alkoholt fogyasztanak, ne vezessenek gépjárművet.

A héten Baranya több helyszínén is számítani kell sebesség-ellenőrzésre és az ittas vezetők kiszűrésére. Emellett a biztonsági öv használatát is kiemelten ellenőrzi a rendőrség, amely során a szabálytalankodókat megállítják és cselekményüket a jogszabályoknak megfelelően szankcionálják.