Gellért, Mercédesz

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A tervezett határidő előtt megnyílik a Nagy Imre út!

A pécsi önkormányzat közleménye szerint az augusztus 8-ra kitűzött teljes útlezárás mellet elvégzett aszfaltozási munkálatok és az azt követő napokban végzett megfeszített munka eredményeként 

a tervezettnél  előbb befejeződtek a Nagy Imre út aszfaltburkolat felújítási munkálatai, melyen a mai naptól (augusztus 19-e, szerda) ismételten két irányú forgalom engedélyezett. 

Mint írják, kisebb munkálatok a csatlakozó mellékutak, valamint a Keszüi úti körforgalom melletti buszmegállóban lesznek, de ezek már nem akadályozzák az átmenő forgalom zökkenőmentes haladását. A tervezett kerékpárút mentén a (Melinda utca környezetében, Pécs Pláza csomópontnál, valamint a Megyeri úti hídon) pontszerű akadályok mellett még sor kerül munkavégzésre, de 2020. szeptember közepén befejezőnek az építési munkálatok.

Hirdetés

A kerékpáros létesítmény átadása és forgalomba helyezése 2020. október végén várható.

A Tüke Busz járatait használó utasforgalomnak a következő változásokra kell készülnie:

A Nagy Imre út rekonstrukciójának következő fázisaként mindkét irányba megnyílik a közlekedők előtt a Nagy Imre út Keszüi út és a Maléter Pál út közötti szakasza.

2020. augusztus 19-e, szerdától az 1-es, a 3-as, az 55-ös, a 103-as és a 973-as járatok a Nagy Imre úton mindkét irányban ismét az eredeti útvonalon közlekednek. Ettől az időponttól használatba vehetik a pécsiek a Sarolta utcai Csontváry utca irányú megállóhely is. A Melinda utcai körforgalomnál található, Nagy Imre út elnevezésű megálló a beton kötési idejének végéig, tehát szeptember 14-éig még nem lesz használható.

A 3-as, 103-as és 973-as járatok számára a terelőútvonalon kijelölt ideiglenes Bogár utcai megálló megszűnik, helyette a járatok (70 méterrel nyugatabbra) az eredeti megállóban állnak meg.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

A koronavírus társadalmi hatásait vitatják meg

Következő sztori

Megkapták az iskolák a szeptemberi tanévkezdési protokollt

Legutóbbiak innen: Közlekedés

bool(false)