Címlap Közlekedés A város több ...

A város több részén is dugóra számíthatunk

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A következő napokban Pécs több pontján is a közlekedést érintő munkálatok kezdődnek.

A Biokom október 24-től október 26-ig végzi majd a Rákóczi úti vízelvezető rendszer tisztítását a Zsolnay-szobor és az Irgalmasok útja között. A munkavégzés várhatóan este 20:00 és reggel 06:00 között történik. A munkálatok során egyszerre csak pár méteres szakaszok lesznek ideiglenesen elzárva a forgalom elől, egyszerre csak az egyik sávban.

Az aszfaltüzemek téli pihenője előtt több helyen végez útburkolat-helyreállítással járó munkálatot a Tettye Forrásház. Bálics és Makár városrészekben meghibásodott tűzcsapokat cserélnek, a Rákóczi út–Koller utca kereszteződésnél a szennyvízhálózaton dolgoznak a szakemberek.

  • Október 25-27. között teljes szélességű útzár mellett zajlik a Felsőmakár dűlő 6. előtt álló tűzcsap cseréje. A munkálat velejárójaként felbontott útszakaszt november 2-án egy napra ismét elzárják a forgalom elől, ekkor történik meg a burkolat végleges helyreállítása. A lezárások idején Makár és Felsőmakár városrészek a Tiborc utca felől nem lesznek megközelíthetőek, helyette északról, a Jakabhegyi útról érhető el a környék.
  • A fentivel megegyező időpontban a Bálics-tető dűlő 11. előtt is kicserélnek egy hibás tűzcsapot, a munkálat a Bálics-tető dűlő és a Köves köz kereszteződésének lezárásával jár, október 25-27. között és november 2-án itt nem lesz biztosított az átjárás. Ez idő alatt a Sziklás dűlő és a Bálics-tető dűlő keleti része az Erdész utca vagy a Nagyszkókói út felől közelíthető meg.
  • Október 27-e csütörtök 9.00 órától tervezetten november 7-ig szennyvíz-bekötővezetéket újít fel a szolgáltató a Rákóczi úton (6-os út). A munkálat idejére az Egyetem utca és a Koller utca közötti szakaszon lezárják a Rákóczi út két, belváros felé tartó sávját, az autós forgalom útszűkület mellett a két déli sávban haladhat.

Aszfalt-kopóréteg készítése miatt félpályás útlezárásra kell számítani a Magyarürögi úton, a Jakabhegyi út és a Fábián Béla utca (Kismélyvölgy-hegyhát dűlő) közötti szakaszán az alábbiak szerint:

  • október 24-én 8.00 – 17.00 között az út nyugati, majd keleti oldalán, a Jakabhegyi út és a Denevér dűlő között.
  • október 25-én 8.00 – 17.00 között az út nyugati, majd keleti oldalán a Denevér Dűlő és a Fábián Béla út között.

Az építés alá vont szakaszon a jelzett időpontokban félpályás lezárás és jelzőőrös forgalomirányítás lesz. Az autóbuszok a munkavégzés ideje alatt a géplánc melletti autóbuszmegállókat nem használhatják.