Címlap Közlekedés Volánbusz: ma...

Volánbusz: marad a tanítási szünetben érvényes menetrend

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Volánbusz regionális és országos járatai valamint Komlón a helyi járatos buszok április 7-től, a tavaszi szünet utáni első tanítási naptól visszavonásig a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint közlekednek.

A Volánbusz kéri utasait, hogy helyközi utazásukat lehetőség szerint tervezzék meg a www.menetrendek.hu oldalon.

Az utasok és autóbusz-vezetők védelmében életbe lépett korábbi intézkedések változatlanul érvényesek. A Volánbusz március 29-től felfüggesztette járatain az első ajtós felszállást és a fedélzeti jegyértékesítést, a járművezetőket pedig kordonnal határolta ez az utastértől. A jegyeket és bérleteket a továbbra is a pénztárakban, jegykiadó automatáknál, a társaság partnereinél illetve a Közlekedési Mobiljegy alkalmazásban és társalkalmazásaiban lehet megvásárolni. Újdonságként már a MÁV-START pénztáraiban is meg lehet váltani a helyközi április havi bérleteket Baranya megyében is.

A teljes árú és kedvezményes március havi és március II. félhavi helyközi és helyi bérletek a megszokottnál két nappal tovább érvényesek, azokkal április 7-én éjfélig lehet utazni.

Ameddig szünetel a buszon a jegyvásárlás, addig az utazás során, az ellenőrzések alkalmával, pótdíj megfizetése nélkül is megválthatják jegyüket azok az utasok, akik nem rendelkeznek menetjegy vagy bérlet vásárlását lehetővé tevő mobileszközökkel, vagy más méltányolható okból nem tudnak elővételben menetjegyet vásárolni.

A szájat és az orrot eltakaró maszk használata továbbra is kötelező nemcsak az autóbuszokon és a zárt utasforgalmi helyiségekben, hanem az állomások és a megállóhelyek teljes területén.

Kiemelt képünk illusztráció.