Címlap Közlekedés Figyelem! Átf...

Figyelem! Átfestik az útburkolati jeleket a pécsi utakon

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több mint 35 kilométer hosszan újulnak meg a burkolati jelek Pécs útjain, a Biokom már meg is kezdte a felfestésüket.

A városüzemeltetési társaság alvállalkozó bevonásával a napokban meg is kezdte a festést a kezelésükben lévő utakon. Szerte a városban több mint 35 kilométer hosszan újulnak meg a burkolati jelek a nagyjából 5,5 millió forintos ráfordításnak köszönhetően. Mivel a munkálatok olyan nagy forgalmú utakat is érintenek, mint például az Aidinger János út, a Tüzér utca, a Táncsics Mihály utca, az Építők útja vagy éppen a Petőfi utca, a festést az éjszakai órákban végzik, hogy az kevésbe zavarja a közlekedőket.

A munkálatok során elsőbbséget élveznek többek között a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek, valamint a hosszanti útburkolati jelek, a várakozóhelyeket csak ezek után estik fel.

Minden év első negyedévében a társaság felméri, melyek azok a gyalogos-átkelőhelyek, ahol szükséges a felújító festés. Ez most sem maradt el, így idén már több mint 120 gyalogátkelő útburkolati jelei újultak meg. Ütemtervükben szerepel parkolók felfestése is, amelyek közül sokat már meg is valósítottak, augusztusban például kilenc pécsi iskolánál összesen 43 Kiss&Go parkolót jelöltek ki.