Címlap Közlekedés Az első napon...

Az első napon lerobbant a MÁV új szupervonata

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A közösségi médiában kezdtek terjedni azok a felvételek, amelyek szerint Kőbánya-Kispesten vesztegel a MÁV által ma bejelentett és üzembe helyezett Siemens Eurospinter mozdony, amelynek indulására a vasúttársaság úgy hivatkozott, mint egy jelentős napra a MÁV életében.

A mozdony egyike annak a tizenöt új mozdonynak, amit a MÁV bérel. A közösségi médiában olyan információk kezdtek terjedni, ami szerint az új mozdony 17 éves, 3 millió kilométer van benne, és már az első útján, a sajtóátadó után lerobbant Kőbánya-Kispesten, és most is ott vesztegel – vette észre az Index.


Az ügyben a lap megkereste a MÁV sajtóosztályát, hogy cáfolják vagy erősítsék meg az információt.

A MÁV megerősítette, hogy a vonat tényleg a Kőbánya-Kispest vasútállomáson áll. Közleményükből kiderült, hogy a mozdonynak feltehetően nincs komolyabb baja, de a hozzá tartozó szerelvényen ajtóvezérlési hiba lépett fel. Ezért nem tudta folytatni az útját.

„A Tokaj IC-n ajtóvezérlési hiba lépett fel Kőbánya-Kispest állomáson. A helyszínen elhárítottuk a hibát, és a szerelvény folytatta az útját. A Nyugati pályaudvarról 15:23-kor Záhony felé induló Nyírség-Kraszna InterCityben a tervezettnek megfelelően közlekedik” – írta a MÁV, bár kérdés, hogy ez a helyzet mennyire felel meg az előzetes terveknek.