Címlap Közlekedés Autósok, Tett...

Autósok, Tettyén lakók figyelem! A Pride miatt tilos lesz megállni és várakozni is szombaton 

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombat délután a Tettyéről indul az idei Pécs Pride. A felvonulás idejére több utcát lezárnak, sőt a parkolást is szabályozzák. Szórólapokat dobnak be az érintettek postaládájába. 

A III. Pécs Pride résztvevői szombaton 13 órától gyülekeznek a tettyei romok körül. A város legnagyobb parkjából 14 órakor indulnak el, és a tervek szerint 16 órakor a ’48-as térre érkeznek, ahol a beszédeket is tartják.

A Biokom – az önkormányzat kérésére – akciótervet készített a várható parkolási nehézségek enyhítésére. Az érintett területen lakókat szórólapokon értesítik az ideiglenes lezárásokról és a parkolási lehetőségekről: a hivatalos hangnemben megfogalmazott felhívásban az alábbiakra hivatkoznak: szombaton a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvényt szerveznek városunkban, melynek útvonala érinti az Önök ingatlanja előtti útszakasz parkolási rendjét”.

A szórólapon az is olvasható, hogy az ideiglenes parkolási rendet reggel 6:00 és este 21:00 óra között lesz érvényes:

A pécsi városüzemeltetési társaság akcióterve szerint

  • megnyitják a Majorossy Imre utcában az Iparkamara épületének parkolóját
  • Böck János utcában csak két mozgáskorlátozott helyet zárnak le, a többi 17 parkolóhely az ott lakók és kirándulók rendelkezésére áll
  • a Havi-hegyi templom és a Havi-hegyi buszforduló Zerge utca közötti szakasza is rendelkezésre áll majd
  • a Tettye Vendéglő előtti parkolók is használhatók lesznek
  • Irma utcai parkolók nyitva lesznek
  • MÁR PÉNTEKTŐL: a Magaslati út és Hunyadi úton élőket arra kérik, hogy több száz méterrel arrébb a Péter, a Szőlő, valamint az Ilona utcában álljanak meg (ezek egyébként hétköznap is telítettek – a szerk.)

Így zárják le a várost:

A felvonulás a Tettyétől a 48-as térig tart, az útvonal mentén élőknek érdemes figyelniük, mert könnyen „beszorulhatnak”.

lezarasok

Letöltés