Címlap Közlekedés Hatalmas sike...

Hatalmas siker: további 43 darab parkolóhely is lehet Pécsen

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Négy helyszínen létesítenek új parkolókat Pécsen: a tavaly elkészült 30 új kertvárosi parkolóhely után nyárra további 43 új parkolót adnak át a városban – jelentette be a városvezetés.

Többször jelezték már a környéken élők, hogy a Boros István utcában nincs hová parkolni az autókkal és szeretnék, ha az önkormányzat bővítené a parkolóhelyek számát. Az önkormányzat így 13 új várakozóhelyet alakít ki, amelyek kivitelezése idén zajlik.

A Boros István utca mellett két további kertvárosi helyszínen létesülnek új parkolók: a Nagy Imre úton, a népszerű cukrászda közelében 12 új parkolót építenek idén, míg a Fülep Lajos utcában a meglévő parkolót bővítik további 6 hellyel. A Hársfa úton is készül öt új parkolóhely, mert a közeli cukrászda forgalma kinőtte a meglévő helyeket.

A négy helyszínen tehát összesen 43 darab új parkolóhely jön létre a Biokom jóvoltából. Mindenhol szilárd burkolatú várakozóhelyek létesülnek, közvilágítással. Az új parkolókat várhatóan nyáron vehetik birtokba a pécsiek.

A parkolólétesítés ezzel nem ér véget, mivel nemrég négy további helyszínen kezdődött meg új várakozóhelyek tervezése és hatósági engedélyeztetése.