Címlap Baranya Nem Szigetvár...

Nem Szigetváron, hanem Pécsett lesz a gyár, ami hulladékból állít elő habüveget

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Palackokat, befőttes üvegeket, ablakokat és szélvédőket is felhasználnak majd az új gyárban Szigetváron Pécsett. A Hungaro Energy Kft. kommunális és ipari üveghulladékból készít majd habüveget a baranyai megyeszékhelyen.

A habüveg olyan hőszigetelő anyag, amelyet káros, környezetet terhelő anyagokból állítanak elő.

A gyár megépítéséhez 1,5 milliárd feltételesen visszatérítendő, európai uniós támogatást is nyert a cég. Az összeg egy részéből a habüveg előállításához szükséges gyártósor elemeit szerzik majd be.

Új tervezik, hogy nagy lesz erre a kereslet és jelentős árbevétel-növekedést érhet el a cég, a vállalat így hozzájárulhat a környezettudatos életmód megvalósításához.

A habüveg – mivel tiszta üvegből készül – vízálló, nedvességet nem vesz fel, így nem duzzad meg és nagyfokú fagyállósági tulajdonságai is vannak. 

HELYESBÍTÉS: Korábban azt írtuk, hogy Szigetváron létesül a gyár. Ennek oka, hogy a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményben szigetvári cím szerepelt, mi pedig tévesen vontuk le azt a következtetést, hogy a gyár is ott épül majd. A hibáért elnézést kérünk – a szerk.