Címlap Közlekedés E-rollerek me...

E-rollerek mellett kampányoltak a Városházán, még közmeghallgatást is tartottak

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

E-rollerek miatt tartottak közmeghallgatást a pécsi Városházán. Az önkormányzati cégvezetőkön, városi proimenseken kívül alig féltucat „igazi civilt” tudtunk megszámolni, viszont az egész eseményt közvetítette a városi televízió is.

Nagyon ráfeküdtek az elektromos rollerek népszerűsítésére a megszólalók: Auth István DK-s önkormányzati képviselő tartott kiselőadást elsőként, majd Meixner Barna, a Biokom cégvezetője következett, végül a legszakmaibbnak Magay Miklós főosztályvezető előadása hatott.

Mikor jönnek?

Kiderült, hogy már két cég is jelentkezett az önkormányzat pályázatára, de csak a következő hetekben derül ki, hogy melyik cég lett a befutó. Elektromos rollereket hoznak és üzemeltetnek tehát, együttműködésben a Biokommal (utóbbi lesz a fő üzemeltető, az akkumulátorok töltéséért is ők felelnek majd a tervek szerint a cég telephelyén).

Fix ki- és beszálló pontok lesznek a városban, nem lehet majd csak úgy szanaszét hagyni a járműveket.

Nyáron indulhat a tesztüzem, egyelőre 60 darab fix állomással, vagyis parkolóhellyel, őszre szeretnék teljesen beindítani a szolgáltatást.

Az elektromos rollereket applikáción keresztül lehet majd használni, de nem ingyen. Akinek viszont éves vagy féléves buszbérlete van, az kedvezményesebben rollerezhet majd – hangzott el a tájékoztatón.

A közmeghallgatáson egyetlen jobboldali, ellenzéki képviselőt sem láttunk: sem a Fidesz, sem a KDNP-ÖPE képviselői nem jelentek meg.

Az e-rollerekről szóló tájékoztatást itt lehet visszanézni.

(Borítóképünk illusztráció/Kép forrása: Pexels)