Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több ezer forintos bírságot szabhat ki az e-rollereket üzemeltető cég azokra, akik nem a kijelölt helyeken teszik le a járgányokat. A városhatáron kívül csökkentett sebességű zónákat hoztak létre, hogy a rollerezők ne vigyék túl messzire a járgányokat.

Ez az üzenet ugrik fel egy ideje, amikor megnyitjuk az alkalmazást. Ami új, az a 7-es pont, amelyben felhívják a figyelmet, hogy 4 ezer forintos büntetés jár, ha nem a zöld téglalapban tesszük le a rollert. Erre azért kényszerült a cég, mert a pécsiek szanaszét hagyják a rollereket. Az alkalmazás térképén jól követhető, hogy éppen hány roller nincs a helyén. Korábban azt ígérte e cég, hogy nem lehet majd bárhol letenni a rollereket, mert a rendszer nem fogja engedni, de ezek szerint a technika mégsem képes erre.

A napokban mi is körbenéztünk, az alábbi képeken látszik, hogy sokszor nem a kijelölt helyen állnak a járgányok.

Az alkalmazásban néhány napja egy újabb terület jelent meg narancssárga színnel, amely egy csökkentett sebességű zónát jelent. Erre feltehetően erre azért van szükség, hogy aki túlmenne a kijelölt használati területen, az már csak nagyon lassan tudjon haladni, és visszaforduljon.