Címlap Baranya Expresszjárat...
Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Amint arról a Pécs Aktuál beszámolt, 24 perccel tovább tartana (45 perc helyett 69 perc) Dombóvárról Komlóra eljutni azután, hogy nyolc másik mellékvonallal együtt ezeken is megszűnik a vonatközlekedés augusztus 1-jétől – figyelt fel a Magyar Közlekedési Klub a július 26-án közzétett buszos menetrendekre.

A Dombóvár–Komló-vonalon azonban lehetséges, hogy lesz némi változtatás – legalábbis a Hvg.hu szerint. A lap Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől azt az információt kapta, hogy tesztjelleggel beállítanak Dombóvár–Komló között egy gyorsbusz-járatot is, ami akár még gyorsabb is lehet, mint a vonat volt.

A portál szerint a nem végleges tervek alapján ez gyakorlatilag egy expresszjárat lehetne, amely legfeljebb csak pár közbeeső állomáson állna meg, de az is lehet, hogy egyen sem. Ha össze tudják hozni, akkor ez már augusztus 1-jétől működni fog, ha nem, akkor majd csak kicsit később.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

(Illusztráció: hvg.hu)