Címlap Balhé Felháborodott...

Felháborodott biciklisek szerint életveszélyes a nyugati elkerülő; pedig már nem

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Felháborodott biciklisek keresték meg szerkesztőségünket arra panaszkodva, hogy a Nyugati Ipari utat keresztező kerékpárúton való átkelés életveszélyes. Olvasóink szerint az érintett útszakaszon bár 70-es sebességkorlátozó tábla van érvényben, a közeledő autós aligha látja az áthaladni kívánó biciklist. 

Azonnal fel is vettük a kapcsolatot Csúcs Zoltánnal, a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezetőjével, aki emlékeztetett, hogy az említett útszakasz felújításának keretében többek között kerékpáros fejlesztésre is sor kerül. A pályázatnak köszönhetően a korábban megépült Pellérd-Pécs kerékpárutat is bevezetik.

A projekt részeként a Füzes dűlőn keresztül kiépülő út mellett kerékpárutat is kiépítenek egészen az Expo Center – Megyeri út csomópontig, összesen 1,2 kilométer hosszúságban, valamint a pellérdi kerékpárutat átvezetik a nyugati elkerülő úton.

Felháborodott olvasóink ezzel az átvezetéssel kapcsolatban panaszkodtak lapunknak, ugyanis pár nappal ezelőtt még csak egy 70-es sebességkorlátozó tábla jelezte az autósoknak, hogy lassítani kell, mert itt átkelhetnek a biciklisek.

– Az említett átvezető szakaszon a 70-es sebességkorlátozó tábla mellett egy nyomógombos jelzőlámparendszer fogja biztosítani a biztonságos áthaladást. Ez a héten már elkészül, a műszaki átadás-átvételre pedig másfél, két hónapon belül kerül sor – tájékoztatta lapunkat Csúcs Zoltán.

Autóba is pattantunk, hogy megnézzük jelenleg mi a helyzet a szóban forgó átkelőnél, ám meglepetésünkre már telepítették, sőt, működésbe is lépett a nyomógombos jelzőlámparendszer.

Hurrá! Így teljesüljön mindig a pécsiek vágya! Íme az említett szakasz: