Címlap Baranya Figyeljünk: d...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A gyalogosbalesetek megelőzése és visszaszorítása érdekében a héten ismét drónok bevonásával ellenőrzik a rendőrök a gyalogátkelőhelyek forgalmát a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén.

A BVRFK ismételten felhívja a figyelmet, hogy a járművezetők a kijelölt gyalogátkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel közelíthetik meg, hogy adott esetben a gyalogos részére elsőbbségadási kötelezettségüknek maradéktalanul eleget tudjanak tenni.

A gyalogosok az úttesten a kijelölt gyalogátkelőhelyen – ha a közelben nincs olyan, akkor a lakott területen lévő főútvonalon az útkereszteződésnél a járda meghosszabbított vonalában, egyéb helyen bárhol – a legrövidebb áthaladást biztosító irányban mehetnek át. Az úttestre csak akkor léphetnek, ha meggyőződtek annak veszélytelenségéről. Az úttestre váratlanul nem léphetnek, kötelesek késedelem nélkül átmenni, és tartózkodni minden olyan megtévesztő magatartástól, amely a járművek vezetőit megzavarhatja.