Címlap Közlekedés Forgalomba ál...
Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hétvégén elindul a Mercedes-Benz eCitaro szóló autóbuszok forgalmi és műszaki tesztüzeme Pécsen. A közlekedési társaság ebben az időszakban folyamatosan gyűjti és monitorozza az új járművek üzemeltetési tapasztalatait. Ezeket az információkat műszaki és forgalmi üzemviteli szempontok alapján értékelik a Tüke Busz Zrt. szakemberei.

Az új, innovatív, környezetkímélő járművekkel a pécsi utasok elsősorban az Uránvárosból induló 4-es vonalcsoport, valamint a Főpályaudvarról közlekedő járatokon találkozhatnak. Az új Mercedes-Benz eCitaro járművekkel együtt immár 18 elektromos autóbusz szolgálja a pécsi utasokat, ez a forgalomban lévő pécsi buszok 20%-át jelenti.

A társaság közlése szerint Magyarországon elsőként a Tüke Busz Zrt.-nél valósult meg az elektromos autóbuszok decentralizált töltési rendszere: a beruházás keretében Uránváros autóbuszállomáson két BYD autóbusz és két Mercedes-Benz eCitaro jármű töltésére alkalmas berendezést építettek ki, a Tüskésréti úti javítóbázison pedig további 6 Mercedes-Benz eCitaro és 8 BYD autóbusz töltése biztosított.