Gőzerővel dolgoznak a hó ellen Pécsett!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

2-3 centiméter vastag hórétegre számítanak Pécsett hétfő reggelre. A Biokom NKft. munkatársai és munkagépei már dolgoznak azon, hogy a pécsieknek minél zökkenőmentesebben induljon a hét - tudtuk meg. Összesen 125 ember és 9 gép dolgozik a síkosságmentesítésen.


Vasárnap este hat órakor a Biokom 9 járműve indult útnak a társaság Eperfás úti telephelyéről.

Első körben sózni fogják a pécsi utakat. Azért csak kora este indultak el a gépek, mert a még száraz utakról az autók széthordták volna a szóróanyagot, mire az kifejthette volna hatását – magyarázták.

A árművek egész éjszaka sózzák az utakat, ha erre lesz szükség, az útfigyelő szolgálat jelzései alapján. A gépek elsőként a forgalmasabb, buszok által is használt útvonalakon dolgoznak.

A vasárnap esti információk alapján kotrásra nem lesz szükség, ezt 5 centiméteres vagy vastagabb hóréteg esetén végzik. A vasárnap esti információk alapján kotrásra nem lesz szükség, ezt 5 centiméteres vagy vastagabb hóréteg esetén végzik.

Este 11 órakor 125 dolgozó kezdi meg a munkát, az ő dolguk a pécsi járdák kézi síkosságmentesítése lesz. Ők a tervek szerint reggel 6 óráig, mire Pécsett elindul az élet, 110 kilométernyi járdaszakaszt tisztítanak meg a város forgalmasabb részein.

Hirdetés
Előző sztori

Pár nap és jöhet a MÍNUSZ 20 fok!

Következő sztori

A hó győzött a kertvárosi végállomáson

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1