Kevesebb a baleset a baranyai utakon

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A baleseti statisztikák szerint a közúti balesetek számát illetően javultak az adatok országosan és megyénkben is az előző évhez képest, emellett a rendőrség az is közzétette mely útszakaszok a legveszélyesebbek.

Baranyában huszonkét százalékkal kevesebb személyi sérüléses baleset történt, illetve a megye útjain öttel kevesebben, 16-an vesztették életüket tavaly. Ez közel 25 százalékos csökkenést jelent.

Márciusig, a koronavírus megjelenéséig és a korlátozások bevezetéséig közel hasonlóan alakultak az adatok az előző évhez képest, majd jelentős csökkenés volt tapasztalható. Két olyan hónap volt, ami hosszú évekre visszamenőleg nem történt, hogy egyetlen egy halálos kimenetelű baleset sem történt a megye útjain.

Ám több olyan baranyai gócpont is van, ahol több esetben következik be baleset. Ilyen útszakaszok: a 6-os számú főút Pécsváradnál, a Pécs–Orfű szakasz, illetve a Görcsöny–Baksa–Bogádmindszent közötti útszakasz.

Az idei évben is csökkent a személyi sérüléses balesetek száma a 2020-as januárihoz képest. Január 17-ig összesen 15 személyi sérüléssel járó baleset történt, ebből öt súlyos, kilenc könnyű és egy halálos kimenetelű volt.

Kiemelt képünk illusztráció.

Hirdetés
Előző sztori

Borzalmas! Kukába dobtak egy kölyökkutyát Komlón

Következő sztori

Újra próbálkoznak az unokázós csalók Baranyában

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1