Címlap Közlekedés Kővári: 2&#21...

Kővári: 2×2 sávos úton repeszthetünk majd Pécsről a Balatonra

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közösségi oldalán jelentette be Kővári János, hogy Mosóczi László közlekedési államtitkárral egyeztetett a Pécs-Balaton közti gyorsforgalmi autóút építéséről. Ennek egyik szakasza már elkészült, most jöhet a Pécs-Szigetvár-Kaposvár nyomvonal – részletezte.

Történelmi döntés született – hangzott el a videóban

– 30-40 éve várunk erre mi, pécsiek. A város és a régió szempontjából rendkívül fontos útkapcsolatokat jelentenek – mondta Kővári János. A megyei fejlesztési biztos hozzátette: forrást kaptak arra is, hogy megépítsenek egy teljesen új elkerülőutat, ami a városon belüli elkerülőutat, a 6-os főutat váltaná ki. Ez egy nyugat-keleti irányú elkerülő út lesz az ipari úton! Mindehhez 30 milliárd forintot biztosít a kormány – tette hozzá Kővári.

Előkészítik a Kaposvár és Szigetvár közti szakaszt

– Sokkal könnyebben, gyorsabban és biztonságosabban el lehet majd érni a Balatont Pécsről. Másrészt a Kaposvár-Szigetvár közti szakasz része lesz a tervezett M9-M90-es gyorsforgalmi úthálózatnak, tehát mind a nyugati, mind a déli országrészeket gyorsabban el lehet érni – mondta Mosóczi László.