Címlap Közlekedés Közbeszólt az...

Közbeszólt az időjárás: csúszik a szennyvízvezeték-felújítás a forgalmas belvárosi útszakaszon

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az eredetileg tervezett május 22-ei induláshoz képest – az elmúlt napok csapadékos időjárásának következményeként – egy héttel később, csak május 30-án indulnak el a Petőfi utcai szennyvízvezeték-rekonstrukció III. ütemének kivitelezési munkálatai.

A pécsi városüzemeltetési társaság közlése szerint mivel az elmúlt időszakban Pécs területén is az átlagosnál jóval nagyobb mennyiségű csapadék hullott, ami a városban zajló víziközmű-munkálatokat is jelentősen érintette, ezért a Petőfi utcában is nagyban megnehezítették a kivitelező munkáját. A munkavégzés kedvezőtlen feltételei következményeként a Petőfi utcában zajló II. ütem kivitelezése nem tud elkészülni a tervezett május 19-i dátumig. A későbbi süllyedések elkerülése végett további helyreállítási munkálatok szükségesek a szakaszon, így a Petőfi utcai III. ütem – az Erreth Lajos utca és a Hungária utca közötti szakasz – rekonstrukciója a tervezett május 22. helyett csak május 30-án tud elindulni.

A III. ütem kivitelezése előreláthatóan hét hetet vesz majd igénybe, a munkálatok így várhatóan július 14-ig tartanak.