Címlap Sport Folytatódik a...
Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Magyarhertelenden folytatódik a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) szervezésében 2022-ben életre hívott Ring, hegykerülő kerékpártúra-sorozat, amelynek eseményein Magyarország középhegységeit kerülhetik meg a kerékpárosok.

A Ring idei második eseménye a május 20-i Mecsek Ring, amelynek versenyközpontja Magyarhertelend. A Ring sorozat célja, hogy minél többen fedezzék fel az ország középhegységeinek legszebb részeit két keréken, illetve ismerjék meg a kevésbé ismert erdei, kerékpározható útvonalakat. A helyszínek kijelölésénél fontos szempont volt, hogy a túrázók minél látványosabb részeit érintsék egy-egy területnek. Ezek a rendezvények nem feltétlenül versenyek, mindenféle kerékpárral, akár elektromos rásegítésű biciklivel is teljesíthetők a túrák, de időmérés is van.

A Ring-sorozat állomásai túlmutatnak a kerékpározáson: a legtöbb helyszínen a szervezők egész hétvégére, további kiegészítő rendezvényekkel várják a résztvevőket. Így lesz ez most Magyarhertelenden is, amely ezen a hétvégén bringás élményközponttá is alakul: szombaton a Mecsek Ring mellett egész napos programokkal, délután pumpapálya-avatóval, kirakodóvásárral és mindenféle közösségi programmal várja az odalátogatókat. Vasárnap országúti kerékpáros körversenynek ad otthont a település.