Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szigetvárt északi oldalról kerüli majd az M60-as, ami Barcs érintésével az országhatárig megy. De ami még újabb információ: Szentlőrinc, Királyegyháza és az Ormánság déli részén található Zaláta is csatlakozik majd a gyorsforgalmi úthoz - mondta Schanda Tamás. A Innováció és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára hangsúlyozta: 2022 első negyedévében meglesz az építési engedély.

Több mint 67 kilométer hosszan építenek 2*2 sávos utat Pécs, Szigetvár, Barcs és az országhatár között – jelentette be Schanda Tamás hétfőn Barcson.

Elkerüli belterületeket

az új építésű gyorsforgalmi út. De továbbra is cél, hogy 30 percen belül elérhető legyen a térség bármely településéről az M60-as.

Ezért több kisebb település bekötőutat kap

Érintve lesz Szentlőrinc és Királyegyháza, de bekapcsolják a gyorsforgalmi úthálózatba az Ormánság déli részén található Zalátát is – jelentette be Schanda Tamás.

Mindez az építés első üteme

Az építés első üteme Pécstől Szigetvárig tart. Már azt is tudni, hogy ezen a szakaszon 5 db csomópont, 33 db műtárgy és Szigetvár térségében zajvédő fal is lesz.

A külterületi szakaszokon vadvédő kerítést terveznek

A gyorsforgalmi út második üteme Szigetvártól Barcsig valósulhat meg, ami most már környezetvédelmi engedéllyel rendelkezik. Az országhatárig vezető nyomvonal pontos meghatározásáról pedig nemsokára döntenek.