Megkezdődött az M6-os autópálya befejező szakaszának építése

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megkezdődött a M6-os autópálya Bóly és Ivándárda, azaz az országhatár közötti, mintegy húsz kilométeres befejező szakaszának építése. 2024-re készülhet el a 20 kilométer.

A Duna Aszfalt konzorciuma az Unitef-83 és a Főmterv tervei alapján közel 88,7 milliárd forintból épül meg a gyorsforgalmi szakasz – közölte Schanda Tamás az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára.

Cél: Magyarország bármely pontjáról 30 percen belül elérhető lesz egy négysávos út

Ez utóbbi terv részét képezi az M6-os út befejezése.

M6-os autópálya befejezése hozzájárul ahhoz, hogy az Adriai- és a Balti-tenger közötti közúti kapcsolat is teljessé váljon a jövőben, ilyen szempontból a beruházás kulcsfontosságú európai tekintetben is.

Új lendületet kaphat a Baranya gazdasága,

idegenforgalma és a korábbiaknál gyorsabban, biztonságosabban közlekedhetnek a helyiek, a horvát tengerpartra is hamarabb juthatnak el a magyar családok a beruházásnak köszönhetően.

Közölte: jól mutatja az út megépítésének összetettségét, hogy a következő időszakban megépülő kétszer kétsávos gyorsforgalmi útszakasz részét képezi

egy felüljáró, hét aluljáró, hat hídszakasz, egy vasúti és három közúti külön szintű kereszteződés és egy komplex pihenőhely megépítése is.

Hargitai János (KDNP), a térség országgyűlési képviselője úgy vélekedett, a beruházás megvalósulásával a régió elzártsága megszűnik, a térség a nemzetközi úthálózat részévé válik, hiszen Horvátország is vállalta, hogy a következő években megépíti az Eszék és az országhatár közötti gyorsforgalmi utat.

Azt mondta, a projekt egyben a mohácsi csata ötszázadik évfordulójával kapcsolatos Mohács500 elnevezésű program első jelentős – területfejlesztési – elemének is tekinthető. Hozzátette: szeretnék elérni, hogy a beruházások terén megvalósuljon a jeles évig az új mohácsi Duna-híd és a város közforgalmi kikötője is. Előbbi kapcsán jelezte: már zajlik a kétszer kétsávosra tervezett létesítmény kiviteli tervezése.

Nyul Zoltán, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese az M6-os sztráda befejező szakaszának műszaki tartalma kapcsán elmondta: a szakaszon három csomópont épül, így az M6-M60 utak találkozásánál, Bóly keleti részén épül külön szintű kereszteződés és egy lehajtó Villányhoz biztosít kapcsolatot. Utóbbiról közölte: 2022-2023 körül egy, a gyorsforgalmi szakasz és a villányi elkerülő között futó, kilenc kilométeres, kétszer egy sávos út megépítésének tervei is rendelkezésre állnak majd, így a sztráda meghosszabbítása a népszerű borvidék elérését is megkönnyíti majd.

Hirdetés
Előző sztori

A DK beszólt a pécsi polgármesternek, de inkább csak muszájból!

Következő sztori

Koronavírus: Bezárták a szászvári iskolát

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1