Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az ANK Kollégium előtti területen száguldozó fiatalok ütöttek el egy kilencéves kislányt, aki az arcára esett, ezért egy foga két helyen letört - mondta a Pécs Aktuálnak a gázolás egyik szemtanúja. Súlyos baleset kellett ahhoz, hogy a Nevelési Központ környékén is korlátozzák a sebességet.

„Már várható volt, hogy baleset legyen az e-rollerek szabálytalan használatából” – mondta a Pécs Aktuálnak az a kertvárosi édesanya, akinek a szeme láttára gázoltak el egy kislányt. Gavrucza Izabella a közösségi oldalán posztolta először a történteket.

Az édesanya szerint a Nevelési Központ környékén szinte csak középiskolások használják a rollereket, száguldoznak, ugratnak, farolnak vele, ez jól lászik a térburkolaton is. Gavrucza Izabella szerint nemcsak a belvárosban, hanem az egész város gyalogosövezeteiben korlátozni kellene a sebességet, hogy elkerüljék a baleseteket.

Ez gyorsan meg is törtnént, csütörtök délután az alkalmazásban már korlátozták is a sebességet a környéken, de ehhez két kitört fogra volt szükség.

„Minden létező szabályt megsértenek, nem is használhatnák, mert kiskorúak. Nemcsak hogy farolgatnak, száguldoznak a füves területeken is, az útpadkákon leugratnak, akiket én eddig láttam, azok 90 százaléka 18 éven aluli. Ketten, sőt hárman is állak rajta, bukósisak nélkül” – tette hozzá Gavrucza Izabella.

Féknyomok a díszburkolaton – Remek játékszer lett Kertvárosban az e-roller

A balesettel kapcsolatban feltettük kérdéseinket a Pécsi Rendőrkapitányságnak, ha válaszolnak frissítjük cikkünket!