Címlap Közlekedés Már valós idő...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elérhetővé tették a Volánbusz helyközi autóbuszainak valós idejű közlekedési adatait a Google térképen – közölte a közlekedési társaság.

A cég szerint a Volánbusz helyközi járatainak menetrendje már 2017 óta elérhető a Google térképen, a statikus információkat azonban a valós idejű utastájékoztatási adatok váltották fel az elmúlt évek fejlesztéseinek és a sikeres tesztidőszaknak köszönhetően.

A tájékoztatás szerint csütörtöktől országos szinten napi több mint 42 ezer helyközi járat adatai jelennek meg a Google térkép felületein.
A járművek valós idejű követése a helyi járatok esetében is lehetséges, de csak azon városoknál, ahol az önkormányzat – mint a helyi autóbuszos közösségi közlekedési szolgáltatás megrendelője – biztosítja az ehhez szükséges feltételeket.

A Volánbusz helyközi járatai közel 2800 vonalon több mint 3100 települést szolgálnak ki és több mint 60 településen biztosítja a társaság a helyi közlekedést.

A fejleményről beszámolt Vitézy Dávid, a BKK egykori vezérigazgatója is, aki az alábbi képet posztolta közösségi oldalán: