Címlap Közlekedés Másfél órán á...

Másfél órán át vártam hiába a 32-es buszra – háborog olvasónk

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb felháborodott olvasói levél landolt szerkesztőségünk elektronikus postaládájában. Írója szerint pénteken reggel fél hét és nyolc óra között másfél (!) órán át hiába várta – sokadmagával – a 32-es buszt a Kisszkókó dűlő elnevezésű buszmegállóban.

„Most már nem először járok így” – kezdte panaszosunk. – „Azt már lassan megszokom, hogy néha kimarad egy-egy 32-es járat (persze a dühöngésen kívül sokra nem megyek vele). De hogy ma reggel egymás után öt (!!!) járatra hiába várjunk, az már azért tényleg felháborító” – írta mérgesen (és teljesen jogosan) olvasónk, aki feltette a költői kérdést, hogy a Tüke Busz vezetése vajon belegondolt-e már abba, hogy a járatkimaradások miatt hányan késnek el munkahelyükről, vagy éppen hányan maradnak le induló vonatukról csak azért, mert nem jön időben az a „nyamvadt” járat…

A megállóban ugyan a kihelyezett menetrendre egy cetlire oda volt írva egy telefonos elérhetőség, persze ma reggel senki nem vette fel a telefont, hiába hívtam többször is – dohogott olvasónk.

Levélírónk tisztában van a közlekedési társaság helyzetével, elfogadja, hogy ritkábban járnak a buszok, de ő utasként elvárja, hogy akkor a buszok legalább a megadott időben biztosan megérkezzenek a megállóba, hogy „ne kelljen feleslegesen félórákat-órákat várakozni a semmire”.

Kerestük a közlekedési vállalatot, hogy vajon miért nem sikerült másfél órán át egyetlen buszt sem küldeni a Főpályaudvar–MTA-székház–Főpályaudvar vonalon; ha válaszolnak, akkor frissítjük anyagunkat.

Sajnos nem ez az első eset, hogy kimaradnak vagy jelentősen késnek a pécsi buszok, elég csak legutóbbi, nagy port kavart esetre gondolni: