Címlap Közlekedés Még marad a f...
Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Petőfi utca Hungária utcától a Kodály Zoltán utcai körforgalomig tartó szakaszán a kivitelezési munkálatok a végéhez közelednek.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint tervezetten – amennyiben az időjárás is engedi – november 11–12-én hétvégi munkavégzés keretében, teljes útlezárás mellett a Petőfi utca Hungária utcától északra eső teljes szakaszán az útburkolat teljes és végleges aszfaltozását végzik. A közlekedés mielőbbi elindítása érdekében először a két szélső sávot aszfaltozzák, majd ezt követően a középső sávot.

A munkálatok zökkenőmentes kivitelezése miatt a Nagy Jenő utca keleti ága zsákutca lesz; az Őz utcába való be- és kiközlekedést a vállalkozó igyekszik fenntartani, de november 11-12-én lesznek olyan időszakok, amikor az ott lakók nem fognak tudni ki- és beközlekedni, ezért azt kérik, hogy autóikkal már pénteken álljanak át másik parkolóhelyre, mert főleg a délelőtti órákban a be- és kihajtás néhány óráig nem lesz lehetséges. A vállalkozó szórólapon tájékoztatja a lakosokat az aktuális információkról. A teljes útzár ideje alatt egyes helyi autóbuszok terelőúton járnak.

November 15–19. között a Felsővámház utca–Dugonics utcai kereszteződés északi sávjában pontszerű munkavégzés miatt félpályás lezárás lesz. A kivitelezéssel érintett területen „Úton folyó munkálatok”, „Útszűkület”, „Előzni tilos”, „Megállni tilos”, „30 km/h sebességkorlátozás” táblákat helyeznek ki. Előreláthatólag a teljes útpályát november 20-án reggel 6 órakor adják vissza a közlekedőknek.