Nagy ellenőrzésbe kezd a rendőrség, testkamerát is bevetnek

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A konkrét helyszíneket előzetesen nem hozzák nyilvánosságra.

A gyalogosok biztonsága érdekében baleset-megelőzési ellenőrzést tart a rendőrség, a “Zebra terv” kedden kezdődik és több napon át tart.

Évente 2500 gyalogost ütnek el

Az Országos Rendőr-főkapitányság közölte: évente átlagosan 2500 gyalogost ütnek el Magyarország közútjain, közülük 150 ember életét veszti a balesetben.

2500 gyalogosból mintegy ezret kijelölt gyalogos-átkelőhelyen ér baleset.

A zebrán történő gázolások nagyságrendileg 2,5 százaléka halálos kimenetelű.

A gyalogosok okozta baleseteken belül vezető helyen áll az óvatlan, hirtelen lelépés az úttestre. A második leggyakoribb ok a tilos jelzésen és a tiltott helyen való áthaladás.

Az autóvezetők felelőssége, hogy kellő óvatossággal, figyelemmel és mérsékelt sebességgel közelítsék meg az olyan helyeket, ahol gyalogosok hirtelen megjelenésére lehet számítani – legyen szó gyalogos-átkelőhelyről, busz- vagy villamos-megállóhelyről.

Zebra-terv

A május 11-13. között tartandó “Zebra-terv” elnevezésű akció során a rendőrök elsősorban a közlekedésbiztonsági szempontból indokolt helyeken lesznek jelen, az ellenőrzések konkrét helyszíneit előzetesen nem hozzák nyilvánosságra.

(Fotó: Thinkstock)

Előző sztori

Nem érkezett meg a védettségi, de foglaltunk már szállást? Nem elég az oltási igazolás!

Következő sztori

Már alig találnak új betegeket Baranya megyében

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1