Címlap Koronavírus Nem érkezett ...

Nem érkezett meg a védettségi, de foglaltunk már szállást? Nem elég az oltási igazolás!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kiemelkedő szezonra számítanak a belföldi turizmusban, várhatóan még a tavalyi évet is meghaladja az eltöltött vendégéjszakák száma. DE! Ehhez szükség van a védettségi igazolásra.

A jobb helyek már elkeltek Pünkösdre

– mondta Flesch Tamás. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke a Blikknek arra a kérdésre is válaszolt, hogy

igénybe veheti-e majd olyan vendég is a szolgáltatást, akinek nem érkezett meg időben a védettségi igazolványa, de az oltást tudja igazolni, Flesch azt mondta:

Sajnos, nem fogják sehol sem beengedni azt a vendéget, akinek nincs igazolványa. Kivételt tehát senkivel sem tehetünk, viszont, ha ez az eset fennáll, szinte biztos, hiszen az üzleti etika is ezt kívánja, hogy a pórul járt vendég visszakapja az előleget”.

Külföldiek még nem jönnek

Idén nagyon szerény adatokra számítok, mivel a légitársaságok nem indultak még el. A környező országokból csak onnan várható forgalom, amelyekkel egyezményünk van vagy lesz, innen zömében autóval érkeznek majd a vendégek. Talán idén őszre vagy jövő tavaszra számíthatunk élénkebb látogatottságra – mondta A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke