Címlap Baranya Számos vonalo...
Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Budapest–Pécs fővonalon május 3-tól 25-ig a Dombóvár elágazás és Szentlőrinc állomás között végzett pályakarbantartási munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A Mecsek InterCity-k és a Helikon InterRégiók, illetve a Fenyves gyorsvonatok helyett Dombóvár és Pécs, a személyvonatok helyett Dombóvár és Szentlőrinc között pótlóbuszok közlekednek – tájékoztatott a MÁV.

A társaság szerint a közút vonalvezetése miatt az IC-vonatokhoz kétféle pótlóbusz csatlakozik: az egyik Dombóvár és Pécs között biztosít közvetlen eljutást, a másik Szentlőrinc és Dombóvár között. A Mecsek IC-k a főváros és Dombóvár között változatlan menetrend szerint közlekednek, ezért a pótlóbuszok ehhez igazodnak. Az eredeti menetrendhez képest a buszok a főváros felől Szentlőrincre 27, Pécsre 14 perccel később érkeznek és Pécsről 21, míg Szentlőrincről 32 perccel hamarabb indulnak Budapest felé.

Május 3-tól 25-ig Dombóvár és Komló között is pótlóbusz közlekedik minden vonat helyett. A fővonalon lévő korlátozás és a pótlóbuszokhoz való csatlakozás miatt változik a menetrend a Nagykanizsa-Pécs, valamint a villányi és a mohácsi vonalon is.