Címlap Közlekedés Szombaton lez...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ma délután egy közönségtalálkozóval gyakorlatilag „elrajtol” az 56. Mecsek Rallye programsorozata. A patinás verseny miatt több útlezárásra kell számítani csütörtöktől vasárnapig, így például szombaton csak kerülőúton juthatnak ki Orfűre a strandolni vágyók.

Az Árkád bevásárlóközpontban ma délután 18.00 órától közönségtalálkozó keretein belül lehet találkozni a hétvége sztárjaival – beindul az 56. Mecsek Rallye. A színes, látványos programokat ígérő autóverseny természetesen alaposan felforgatja majd a mindennapi életünket, jó néhány útlezárással kell számolnunk a napokban, így például szombaton Pécsről nem tudunk kijutni Orfűre Remeteréten keresztül. De azért van arra megoldás, hogy az esetleges kánikulát a Pécsi-tó partján töltsük.

– A szombati útlezárás nemcsak a kijutást akadályozza Pécs felől, hanem Orfű egy részét is érinti majd – mondta lapunknak Füziné Kajdy Zita, Orfű polgármestere. – Abaliget felől sem lehet megközelíteni a településünket, hiszen arra is megy a verseny, ám rögtön szeretném jelezni, hogy Magyarhertelend felől nyitottak leszünk, így várjuk a strandolni, kikapcsolódni vágyókat! Hozzáteszem, nem fog megállni az élet Orfűn a Mecsek Rallye miatt, két esküvőnk is lesz azon a napon!

Sőt, az élet nem hogy nem áll meg ilyenkor, hanem még inkább felpezsdül!

„Természetesen jót tesz a verseny a vendéglátóhelyeknek, valamint fogynak a szállások is, igaz, utóbbira nyáron amúgy is nagy a kereslet, így ebből a szempontból jobb volt számunkra, amikor tavasszal és ősszel látogattak a ralisok Orfűre. A lényeg viszont az, hogy örülünk, hogy jönnek, mert a Mecsek Rallye hozzátartozik a településünkhöz, van marketingérteke a versenynek számunkra” – tette hozzá Füziné Kajdy Zita.

Az 56. Mecsek Rallye ideje alatt az alábbi útlezárásokra kell számítani

Kővágótöttös–Bakonya (teszt):
június 22., csütörtök, 12:00–21:00 között

Mandulás–Árpádtető:
június 23., péntek, 10:00–22:30 között

Kisvaszar:
június 23., péntek, 11:00–23:00 között
június 24., szombat, 07:00–19:30 között

Komló–Hosszúhetény:
június 23., péntek, 14:00–23:30 között

Árpádtető–Abaliget:
június 24., szombat, 06:00–19:00 között

Hetvehely:
június 24., szombat, 08:00–21:00 között