Címlap Meteor Bedurrant a k...

Bedurrant a kánikula: hőségriasztás lépett életbe, ráadásul szaharai por teríthet be mindent

Június 21.
Szerda
Enyhén felhős
23 °C
33 °C
Június 22.
Csütörtök
Napos
20 °C
35 °C
Június 23.
Péntek
Napos
22 °C
36 °C
Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig

A fátyol- és gomolyfelhők mellett sok, néhol szűrt napsütés várható, kisebb körzetekben erőteljes lehet a gomolyfelhő-képződés. Elsősorban északon, keleten és az Alföldön, másodsorban a Nyugat-Dunántúlon lehetnek záporok, zivatarok, amelyek délkelet felé terjednek. Néhol heves zivatarok is kialakulhatnak. A déli, délkeleti szél többnyire mérsékelt marad, de zivatarok környezetében akár viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 35 fok között valószínű, késő este 19 és 26 fok várható.

Az országos tiszti főorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását június 21-én (szerda) 00.00 órától június 23-án (péntek) 24.00 óráig II. fokú hőségriasztást rendel el az ország egész területére vonatkozóan.

Az OMSZ szerint a forrósággal együtt szaharai por is érkezik dél felől; a por a következő időszakban az áramlással északkeletre, keletre tevődik, hazánkat várhatóan ma el. A por a naplementéket megfestheti, illetve a kialakuló záporokkal ki is mosódhat majd.