Címlap Közlekedés Teljes útzár ...

Teljes útzár a pécsi József utcában!

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A József utca közművei jellemzően több mint 40 évesek (a legrégebbi vezeték 93 éve szolgálja az utcát), műszaki állapotuk egyre romlik, a meghibásodások megelőzése érdekében időszerűvé vált a cseréjük. A keskeny utcában csak az autóforgalom kizárásával lehetséges a korszerűsítés, így az E.ON Hungária Csoport gáz- és áramhálózati szakemberei, valamint a Tettye Forrásház Zrt. ivóvíz- és szennyvízhálózati szakemberei egy beruházássorozat keretében tervezték meg a közművek cseréjét. A munkálatok április 19-én, hétfőn indulnak.

A szakemberek egyszerre két helyen kezdik meg a munkát: a József utca Szent Mór és Kisflórián utca közötti szakaszán, illetve a Megye utca és a József utca 12. szám között. Elindul a gázvezetékek cseréje is, az Anna és a Kisflórián utca közötti szakaszon.

A villamos kábeleket 3, a gázvezetékeket 4 ütemre bontva cserélik, így ezekkel nyáron várhatóan végeznek is a szakemberek. A munkálatok összesen 140 millió forintból valósulnak meg. A rekonstrukció részeként májusban a Tettye Forrásház zrt az új víz- és szennyvízvezetékek építésével kapcsolódik be a munkálatokba.

A házakat várhatóan október végéig nem lehet majd járművel megközelíteni, ezért a pécsi önkormányzat a munkák ideje alatt csak az itt lakók számára fenntartott parkolóhelyekkel, és új, kijelölt hulladékgyűjtő pontokkal igyekszik segíteni a József utcában élőknek.

A kijelölt parkolóhelyeket érvényes behajtási engedéllyel lehet majd használni, többek között a Janus Pannonius utcában, a Káptalan és Szepessy Ignác utcában illetve több kijelölt magánparkolóban.

A hulladékgyűjtő pontokat az Anna, a Kisflórián és a Szent Mór utcában, valamint a Megye közben jelölte ki a város, a kommunális hulladékot hetente 3, a szelektív hulladékot pedig hetente 2 alkalommal szállítják majd el. A zöld hulladékot a lakók a kommunális hulladékgyűjtő edények mellé helyezhetik el a felújítás ideje alatt.

Kiemelt képünk forrása: Google maps