Címlap Baranya Több mint nég...

Több mint négyezer autóst ellenőriztek a baranyai rendőrök

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság összehangolt sebességmérést tartott kedden 6-os főút Pécs és Szigetvár közötti szakaszán. Összesen 4399 járművet ellenőriztek, amelynek során nem csak sebességtúllépéssel találkoztak, más közlekedési jogsértések is nagy számban fordultak elő.

Sebességtúllépés miatt 31 esetben, összesen 840 ezer forint értékben szabtak ki bírságot, egy esetben szabálysértési feljelentést tettek, hét esetben pedig az objektív felelősség elve alapján bírságoltak.

A rendőrök drónt is bevetettek, amely segítségével más közlekedési jogsértéseket is kiszűrtek. Több esetben intézkedniük kellett a jármű nem megfelelő műszaki állapota, biztonsági öv használatának elmulasztása, záróvonal figyelmen kívül hagyása, illetve a kötelező haladási irányra vonatkozó utasítás megszegése miatt is.

Volt olyan járművezető is, aki a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen nem biztosított elsőbbséget a gyalogos részére, de szóródó rakomány és világítás hiánya miatt is intézkedtek a rendőrök.

A rendőrség szerint a jövőben több alkalommal is számíthatnak a közlekedők a balesetveszélyes útszakaszokon hasonló ellenőrzésekre.