Címlap Közlekedés Újabb vezeték...
Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Legalább december 15-ig marad a lezárás a pécsi Hunyadi János úton, ahol a szennyvizes probléma elhárítása mellett az utcai vízvezeték cseréje is szükségessé vált – közölte a Tettye Forrásház.

Sérült szennyvízvezetéket javít a vízszolgáltató társaság a Hunyadi János út 9. előtt. A szakemberek a Szent Mór Iskolaközpont összerogyott (3,5-4 méter mélységben húzódó) szennyvízbekötésének feltárása közben kritikus állapotban találták a fölötte lévő utcai ivóvíz-gerincvezetéket. Bár az öntöttvas vezetékek várható élettartama általánosan 100 év, ez az 1973-ban kiépült cső szinte szétmállott a földben.

A szennyvízvezeték cseréjével együtt ezért az elkövetkező napokban a legkritikusabb szakaszon, 20 méter hosszan az ivóvíz-fővezetéket is megújítják a szolgáltató munkatársai.

A párhuzamosan zajló munkálat miatt továbbra is érvényben marad a korábbi forgalomkorlátozás: a Hunyadi út a Széchenyi tér felől zsákutca, az iskola parkolóját lezárták, az Alagút felől a Káptalan utca–Szepesy Ignác utca kerülőútvonalon lehet eljutni a Széchenyi tér északnyugati sarkára, onnan tovább a Janus Pannonius és a Mária utcák felé.

A tervek szerint várhatóan december 15-én, pénteken félpályán feloldják a lezárást a Széchenyi tér felé tartó sávban. (Az időjárás a munkavégzést, így az útzár feloldását befolyásolhatja.) A betonszintig helyreállított útszakasz tavasszal, az aszfaltüzemek újraindulásával kap teljes szélességben új burkolatot.

A szakemberek szerint az utca további szakaszain is problémás lehet a hálózat, amelynek cseréjét a források rendelkezésre állásától függően a víziközmű-szolgáltató 2024-ben tervezi megvalósítani.