Címlap Közlekedés Üljünk a busz...

Üljünk a buszra Pécsett, hogy több időnk és pénzünk maradjon!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Váltsunk közösségi közlekedésre! – kéri a Tüke Busz. A pécsi tömegközlekedési cég közleményben hívta fel arra a figyelmet, hogy a folyamatosan emelkedő üzemanyag-árak hétről hétre megnehezítik az autóval közlekedők életét, és jelentős anyagi terhet rónak rájuk.

A város környezeti terhelésének csökkentése, az élhető és fenntartható város mindannyiunk közös ügye, amelyért azzal is tehetünk, ha a reggeli és délutáni csúcsforgalomban a mind drágább autózás helyett a közösségi közlekedés járműveit használjuk.

Azoknak a legfontosabb mérlegelni ezeket a szempontokat, akik naponta utaznak a városban. A Tüke Busz Zrt. tájékoztatása szerint a külső városrészek központi, nagy utasforgalmat lebonyolító megállóhelyeiről

a reggeli csúcsidőben 6.50 és 7.30 között átlagosan 2-3 percenként indulnak autóbuszok a belváros irányába.

Nem csupán drágább, hanem sok esetben időigényesebb is lehet autóval közlekedni a városban – írja közleményében a Tüke Busz Zrt. A parkolási díj további kiadást jelent az autóval közlekedőknek, nem beszélve arról, hogy bizonyos esetekben további

10-15 perccel is nőhet az utazási idő egy parkolóhely keresésével.

Ahhoz, hogy a pécsi utakon csökkenjen a torlódások mértéke, illetve, hogy ne okozzon fejtörést az emelkedő üzemanyagár, fontos mérlegelni az autóhasználatot és tudatosan megválasztani a legkedvezőbb közlekedési eszközt a mindennapokra.

A Tüke Busz Zrt. úgy látja, a torlódások csökkenéséhez arra lenne szükség, hogy jelentősen nőjön a közösségi közlekedést vagy az
egyéb alternatív közlekedési eszközöket használók aránya.

A társaság azt javasolja, aki csak teheti, vegye igénybe a közösségi közlekedést.

Ezzel a döntéssel nem csak a kiadásokat lehet enyhíteni, hanem a forgalmi torlódások száma is csökkenhet, ami zöldebb és élhetőbb környezetet biztosít az itt élők számára.