Vége a dugóknak? Elkészült az Expo Center Nyugati ipari út összekötése

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már hetek óta elkészült, mégsem lehet hivatalosan behajtani arra a rövid útszakaszra, ami a Megyeri utat köti össze a nyugati elkerülő úttal. Megnéztük, most hogy néz ki az említett terület, végig is autóztunk rajta. Íme!

Az építkezés tavaly tavasszal kezdődött, a tervek szerint nyáron kellett volna átadni a forgalomban.

Márciusban így nézett ki a terület:

A Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. honlapján megjelent projekt leírás szerint a cél, hogy az Expo Centert és a környékén található létesítményeket, a Nyugati ipari útról is meg lehessen közelíteni valamint a Megyeri út – Tüzér utca közlekedési tehermentesítése. Az új 600 méteres Füzes dűlői szakasz javítja a munkaerő mobilitást, sőt  nem csak a gépjárművel történő munkába járás lehetőségeinek fejlesztését célozza, hanem magába foglal egy párhuzamos kerékpárutat is.

A projekt részeként a pellérdi kerékpárút nyugati elkerülő úton történő átvezetése mellett a Füzes dűlőn keresztül kiépülő út mellett kerékpárút építésre is sor került 1,2 km hosszúságban.

A 252 millió forintos beruházás érdemi munkavégzése 2020 tavaszán kezdődött meg, átadását nyárra tervezték.

Megnéztük, most hogy néz ki az említett terület, végig is autóztunk rajta:

Előző sztori

CSOK: Milliókkal több maradhat a családok zsebében

Következő sztori

Bekeményítenek Pécsett: 5.000 forint pótdíj a helytelen maszkhasználatért