Bekeményítenek Pécsett: 5.000 forint pótdíj a helytelen maszkhasználatért

//
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Október 22-étől a Tüke Busz Zrt. szigorúbb intézkedéssel védi szabálykövető utasai és munkavállalói egészségét. Aki nem használja helyesen a maszkot, azt 5.000 forint pótdíj megfizetésére kötelezhetik, ami 15 nap után 10.000 forint is lehet.

A kormányrendelet értelmében a

hatodik életévét be nem töltött kiskorú kivételével

mindenki köteles a tömegközlekedési eszközön orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil, vagy más anyagból készült maszkot a szabályoknak megfelelően viselnie.

A maszk szabálytalan használata, vagy megtagadása esetén a társaság menetjegy-ellenőreinek a kormányrendeletben meghatározott szankciókat kell alkalmazniuk, attól nem térhetnek el.

Azt az utast, aki nem visel maszkot az utazásból kizárható, ellene rendőri intézkedést kérhető, továbbá a járműről leszállítható.

A kormányrendelet alapján a nem a jogszabályban előírtak szerinti maszkviselés esetére pótdíjak kiszabásáról döntött Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése szeptember 22-i ülésén.

Október 22-től azon utas, aki maszk nélkül utazik, vagy a maszkot nem a kormányrendeletben meghatározott módon viseli a pécsi közlekedés járatain, az 5000 forintos pótdíj megfizetésére számíthat.

Amennyiben az utas nem tud a helyszínen fizetni, akkor a Tüke Busz Zrt. ügyfélszolgálati irodájában

  • már 7500 forintra fog nőni az összeg,
  • 15 napon túli fizetés esetén 10.000 forintot is elérheti a büntetés.

A közlekedési társaság továbbra is arra kéri utasait, hogy láz és meghűléses tünetek esetén ne vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket, mindannyiunk közös érdekében pedig tartsák be a közegészségügyi előírásokat és ajánlásokat – írta közleményében a Tüke Busz Zrt.

Előző sztori

Vége a dugóknak? Elkészült az Expo Center Nyugati ipari út összekötése

Következő sztori

Ha megtartják, akkor Európa legnagyobb adventi vására lehet Pécsett