Címlap Baranya 91 éves nénit...

91 éves nénit lopott meg egy tolvaj Komlón

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A komlói nyomozók április 17-én gyanúsítottként hallgattak ki egy 48 éves helyi férfit, mert a gyanú szerint amég március 23-án dél körül Komlón hazakísért egy idős asszonyt, akinek segített vinni a gurulós táskáját és a szatyrát. Az ingatlan udvarára érve a sértett a kerekes bevásárlótáskájára akasztotta a kistáskáját, amelyet a férfi – a 91 éves asszony figyelmetlenségét kihasználva – eltulajdonított a benne lévő iratokkal és bankkártyával együtt. A férfi ezután a nő bankkártyájával több alkalommal is vásárolt.

A rendőrök a nyomozás során beazonosították a feltételezett elkövetőt, majd elfogták, és előállították a rendőrkapitányságra. Kihallgatásán beismerő vallomást tett, és a nyomozóknak azt is elmondta, hogy a táskából kivette a pénzt és a bankkártyát, majd a táskát egy kukába dobta. Elárulta azt is, hogy a pénzt elköltötte, és bevallotta a kártyás vásárlásokat is.

A BVRFK közlése szerint a tolvaj csaknem 200 ezer forint kárt okozott a sértettnek. Ellene lopás, valamint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt nyomoz a Komlói Rendőrkapitányság.

A főkapitányságon működő áldozatvédelmi program keretén belül a rendőrség felvette a sértettel a kapcsolatot, majd összekötötték őt az Áldozatsegítő Központtal, amely a sértett iratainak pótlásában, bankkártyájának letiltásában nyújtott segítséget.