Címlap Krimi Átverték a mu...

Átverték a munkásokat, akik így illegálisan 80 köbméter fát vágtak ki Baranyában

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járásbíróság március 5-én elrendelte egy pécsi férfi letartóztatását egy hónapra nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettének alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított február 23-án és 24-én egy település külterületi, szántónak minősülő, de tölgyessel telepített területéről körülbelül 60-80 m3 tölgyfát vágatott ki illegálisan, ezzel hozzávetőlegesen 2 millió forint kárt okozott.

A gyanúsított a fakitermelő munkásoknak a területre vonatkozóan hamisított, nem hiteles tulajdonilap-másolatot adott át, amely egy másik, a magyar állam tulajdonában álló külterületre vonatkozott.

A gyanúsított büntetett előéletű, többször, általában vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt volt büntetve. A gyanúsításban szereplő cselekményt négy jogerősen kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés és jogerősen kiszabott elzárás, több ellene vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt folyamatban lévő nyomozás hatálya alatt követte el.

Alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, illetve a bizonyítást veszélyeztetné a büntetőeljárásban résztvevő tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével, és újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A bíróság határozatát az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított fellebbezést jelentett be. Az ülésen a gyanúsított védője nem volt jelen, neki öt nap áll rendelkezése az esetleges fellebbezés bejelentésére. A végzés nem végleges.