Címlap Hírek „Túszké...

„Túszként tartja maga előtt a pécsieket a városvezetés!”

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

3,7 milliárdba fájt eddig a járvány Pécsnek, de még majdnem kétszer ennyibe kerülhet - írtuk meg, az önkormányzat tájékoztatása alapján felsorolva, mi várható, ha nem érkezik kormányzati kompenzáció Pécsre. Röviden: drámai helyzetet fesetett fel a városvezetés.

Minderre érkezett Csizmadia Péter, a pécsi Fidesz frakcióvezetőjének reakciója. Íme:

„A tehetetlen baloldali városvezetés újra a pécsieket riogatja és túszként tartja maga előtt

2020 után ismét azzal fenyegeti a pécsieket Péterffy Attila és Ruzsa Csaba, hogy lekapcsolja a közvilágítást és leállítja a tömegközlekedést, ha nem kap kompenzációt a város az idei évben várhatóan elmaradó bevételeihez és többletkiadásaihoz.

2010-től kezdődően

a szocialisták által hagyott romhalmazon úgy sikerült úrrá lennie a polgári oldalnak, hogy egyszer sem fenyegettük a pécsieket, nem zsaroltuk sem a kormányt sem a pécsi vállalkozókat. Például 2016-ban sem, amikor pont annyi volt az iparűzési adóbevétele a városnak, mint amennyi az idei évre várható. Nem küldtünk félrevezető leveleket az adózó vállalkozóknak és nem az óvodabezárásokban láttuk a kiutat.

Minden nehézség ellenére működtettük a várost, éppen annak érdekében, hogy a korábbi felelőtlen gazdálkodású és milliárdos jutalmakkal kibélelt baloldali káosz következményeit a lehető legkevésbé a pécsiek szenvedjék el.

Most, amikor egy világjárvány közepén ismét komoly nehézségekkel kell szembenéznie minden településnek, így Pécsnek is, az újra hatalomra jutó baloldal egy klasszikus, a pécsieket sújtó megszorítócsomaggal állt elő és a pécsieket fenyegeti, ahelyett, hogy a saját háza táján kezdett volna sepregetni. Mert

a mai közleményük felsorolásában én szerettem volna olvasni a klientúraépítésükre elherdált számilliós juttatásaiknak a visszavonását vagy a milliókért bérelt polgármesteri autó visszaadását. Ezekről természetesen egy sort sem találhattunk.

Elég ebből a szégyenteljes játszmából, elég a pécsiek fenyegetéséből és a kettős mérce alkalmazásából!” – közölte Csizmadia a közösségi oldalán.