Címlap Krimi Azt hitte, ho...

Azt hitte, hogy hasonlít saját unokatestvérére – baranyai kormányablakban bukott le a csaló tolvaj

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A rendőrök az utcán fogták el azt a férfit, aki az unokaöccse adataival akart új személyazonosító igazolványt csináltatni egy baranyai kormányablakban.

A rendőrségre arról érkezett bejelentés augusztus 24-én dél körül, hogy nem sokkal előtte egy férfi valószínűleg hamis adatokkal akart új személyi igazolványt csináltatni magának. A rendőrök megállapították, hogy az elkövetéssel gyanúsítható férfi bement egy baranyai kormányablakba, majd  az ügyintézőnek azt mondta, hogy ellopták a személyazonosító igazolványát, és újat szeretne csináltatni.

Mivel más okmány nem volt nála, bediktálta az adatait, azonban az azok alapján beazonosított személy képe és a kérelmező arcképe között eltérés volt.

Ez gyanús lett az ügyintézőnek, ezért értesítette a rendőrséget, a férfi pedig közben sietve elhagyta az irodát.

A rendőrök a fényképe alapján beazonosították a férfit, majd az utcán elfogták, és előállították a rendőrkapitányságra. A 22 éves nagybaracskai férfi a gyanúsítotti kihallgatásán elmondta, hogy azért akart hamis adatokkal személyit csináltatni, mert külföldre akart utazni, de nem akart a saját okmányaival menni.

Közben a rendőrségre egy olyan bejelentés is érkezett, hogy nem sokkal dél után Sásdon egy társasház párkányáról elloptak egy nagy értékű sportcipőt. A nyomozóknak nem kellett sok, hogy megtalálják, ugyanis a cipő ott volt előttük, a hamis személyit igénylő férfi lábán. Kiderült, hogy a cipőt a 20 éves barátnőjével együtt lopták el, miután elmentek a kormányablakból.

Ellenük lopás, míg a férfi ellen közokirat-hamisítás miatt is nyomoz a Komlói Rendőrkapitányság.