Címlap Krimi Deszkával ver...
Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Komlói Járási Ügyészség állatkínzással vádolja azt a fiatal férfit, aki hetekig nem etette nagy testű kutyáját, majd egy deszkával agyonütötte.

A vádirat szerint a 20 éves vádlott telkén tartotta kutyáját. Az állat táplálásáról február 15. és március 4. között nem megfelelően gondoskodott, majd március 4-én este egy deszkával kétszer fejen ütötte az állatot, ami miatt a kutya elpusztult.

A kórosan sovány állat – megfelelő táplálék hiányában – a pusztulását megelőző napokban nagy mennyiségű szemes takarmányt fogyasztott. A kutya számára emészthetetlen táplálék néhány napon belül anyagcserezavart okozott volna az állatnál, ami a halálát eredményezte volna akkor is, ha a fejét nem érik ütések. Az eb a rossz tartás és táplálás, valamint az éhezés miatt kórosan sovány volt, ami életveszélyt jelentett számára. A több hétig tartó éheztetéssel a vádlott a kutyának különös szenvedést okozott.

A férfi cselekménye állatkínzásnak minősül, büntetőjogi felelősségéről a Komlói Járásbíróság fog dönteni.

(Képünk illusztráció)