Címlap Baranya Durva: mankóv...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Baranya Vármegyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki lakótársát egy mankóval halálra verte.

A vádhatóság szerint a vádlott és a későbbi áldozat együtt laktak bérlőként egy pécsi munkásszállón. A sértett idős kora miatt csak mankóval tudott közlekedni.

Tavaly júniusban az egyik reggelen az ittas vádlott szóváltásba keveredett a társával, aki a vádlottat fejen ütötte. A fiatalabb férfi az ütéstől a földre esett, de aztán felkelt, a sértettet a földre lökte, mankóját elvette, majd azzal ütlegelni kezdte, s négy alkalommal a sértett fejére sújtott. A bántalmazás során a sértett segítségért kiabált, akinek a kiáltását a társasházban lakók meghallották. Egyikük a támadót lefogta, miközben a mentőket és a rendőröket értesítették. Az áldozatot a mentők kórházba szállították, ahol azonban másnap a bántalmazás következtében elhunyt.

A jelenleg is letartóztatásban lévő vádlottat halált okozó testi sértéssel vádolják; cselekményének büntetési tétele 2-8 évig terjedő szabadságvesztés.

(Fotók: Ügyészség)